Τούρτα με μερέντα

Οι τούρτες είναι μια ειδική κατηγορία γλυκών και κατά την άποψη μου δεν είναι η κατηγορία που μπορείς να τσιγκουνευτείς τα υλικά και τις θερμίδες. 
Ωραία είναι τα υγιεινά γλυκά και όπου μπορείς να γλιτώσεις λιπαρά και ζάχαρη, καλό είναι να το κάνεις αλλά η τούρτα θέλει την υπερβολή της. 
Ειδικά όταν η επιθυμία του εορταζόμενου είναι σαφέστατη και δε σηκώνει καμία έκπτωση: "Να έχει μερέντα και να είναι όσο πιό γλυκιά γίνεται". Κι έγινε!
Για να τη φτιάξεις λοιπόν ξεκινάς με το γνωστό μωσαϊκό ή κορμό ή σαλάμι ή όπως το λες εσύ για βάση. 
Ζεσταίνεις 250 γρ. Βιτάμ (όχι soft) και μόλις γίνει σαν κρέμα βγάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις στην κατσαρόλα 1 κούπα ζάχαρη άχνη,  
3 κουταλιές της σούπας κακάο, 2 βανίλιες και λίγο κονιάκ. Αν την φτιάξεις για παιδιά μη βάλεις κονιάκ. 
Σπας σε κομμάτια 1 1/2 πακέτο Πτι-μπερ, ανακατεύεις καλά με το μείγμα και βάζεις μέσα σε στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι αφού έχεις στρώσει λαδόκολλα. 
Βάζεις το μωσαϊκό στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξεις τη μερεντόκρεμα.
Χτυπάς στο μίξερ 1 κουτί φυτική σαντιγύ με λίγη άχνη μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτεις 300γρ. τυρί κρέμα και 230 γρ. μερέντα (η μικρή συσκευασία)
Βάζεις την κρέμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά κι όταν τη βγάλεις ξαναχτυπάς 2-3 λεπτά. 
Ξεφορμάρεις το μωσαϊκό και καλύπτεις με την κρέμα την επιφάνεια και γύρω γύρω. Διακοσμείς με τα πουράκια σοκολάτας και λίγη μερέντα.
Μπορείς να φτιάξεις την τούρτα την προηγούμενη μέρα και να διατηρήσεις στο ψυγείο, αλλά καλό είναι τα πουράκια να μην τα βάλεις 
γιατί θα απορροφήσουν υγρασία και θα μαλακώσουν. Κράτησε λίγη από την κρέμα για να τα κολλήσεις και στόλισε τα την επομένη.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια